De feestdagen zijn voorbij. Lekker eten, tijd met familie en vrienden, ik vind dit altijd een heerlijke periode. Tijdens de kerstvakantie laad ik ook altijd meer op dan tijdens de zomervakantie. Dit komt doordat deze periode van het jaar, ook wel de yule tijd, een tijd is om naar binnen te keren en tot rust te komen. Dat is dan ook wat ik altijd heel bewust doe in deze periode. En daar laad ik heerlijk van op.

Rustige start
Inmiddels is de vakantie voorbij en is alles weer in volle gang. Ik gun mezelf een rustige start van het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar is een schone lei. En die wil ik niet zomaar voltekenen of schrijven. Nee, ik wil iets moois creëren. Een schone lei nodigt uit om het beste in mijzelf neer te zetten. Behoedzaam zet ik wat eerste woorden en lijnen neer, krijgt mijn droom voor het nieuwe jaar vorm.

Nieuwe maan
We gaan richting de lente en het was gisteren nieuwe maan. Dat betekent dat het een goed moment is om te bedenken wat je wilt gaan doen de komende tijd, wat je gaat zaaien deze lente. Wat wil jij dat er opkomt wanneer het weer zachter wordt en de aarde tot leven komt? Of staat er al iets moois dat sterker mag gaan groeien dit jaar? Neem eens een moment om hierbij stil te staan. Zo kun je bewust sturing geven aan jou leven, gebruik makend van het ritme en de kracht van moeder natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *