Hoe ik je kan helpen

Alle coaching die ik bied is maatwerk. Soms zijn een paar losse sessies voldoende, soms is behoefte aan een langer traject. Alles gaat altijd in overleg. We maken samen een plan van aanpak tijdens het eerste gesprek.

Mijn manier van werken is een combinatie van wetenschappelijke inzichten en intuïtief werken. Ik gebruik kennis uit de psychologie om problemen en belemmeringen in je leven te herkennen en uit de weg te ruimen. Ook zet ik deze kennis in tijdens loopbaancoaching. Een combinatie van loopbaancoaching en mama-coaching is ook mogelijk.

Ook werk ik met Madame Lenormand kaarten. Dit zijn eenvoudige kaarten die snel inzicht geven in onderliggende problemen en emoties. Met de combinatie van kaarten leggen en coaching kijken we naar wat er speelt in jou leven en wat jou kan helpen. Dit kan al tijdens een gesprek van een uur, maar meerdere gesprekken kan natuurlijk ook.

Mindfulness technieken zijn heel effectief omdat je problemen anders leert benaderen en in het moment te leven in plaats van in het verleden of de toekomst. Alleen het NU is van belang, het verleden kun je niet meer veranderen en de toekomst kun je alleen beïnvloeden als je bewust in het NU leeft. Deze technieken gebruik ik bij allerlei soorten vraagstukken en problemen.

Daarnaast maak ik gebruik van Reiki om te aarden, je energie aan te vullen en te ontspannen. Door middel van Reiki kan ik blokkades opsporen en in combinatie met coaching lossen we deze op. Voor degenen die zelf Reiki willen leren bied ik cursusdagen aan op verzoek.

Met gebruik van deze technieken leer ik je weer terug gaan naar je intuïtie, terug naar je basis. Zodat je zonder afleiding jezelf kunt zijn. Ook al wordt je geleefd door alle verplichtingen en drukte om je heen, je leert hoe je terug kunt komen bij jezelf. Hoe je moet ontspannen en weer moet opladen.

Voor wie

Voor zwangere vrouwen

Ik bied coaching speciaal voor moeders. Dat begint al bij de zwangerschap, wat vaak veel losmaakt. Je kunt over heel veel dingen onzeker zijn. Je vraagt je af of je wel een goede moeder zult zijn, of je moet blijven werken, of je wel of niet borstvoeding moet gaan geven. Hoe de relatie met je partner zal zijn als de baby er is.

Misschien kijk je wel enorm op tegen de bevalling. Weet je niet goed hoe je je op de bevalling moet voorbereiden. Of je zit gewoon niet zo lekker in je vel sinds je zwanger bent. Onzekerheid, hormonen en de fysieke belasting van de zwangerschap kunnen veel invloed hebben op je stemming.

Het is belangrijk om over je problemen te kunnen praten. Anders draag je alles alleen, en je hoeft het niet alleen te doen!

Voor mama’s

Na de bevalling begint een andere fase. Er wordt niet voor niets gezegd dat de eerste jaren van het ouderschap tropenjaren zijn!  In het begin zijn het de slapeloze nachten, vaak voeden, problemen met de voeding, onrust, krampjes, reflux, hormonen die je bezig houden…De eerste maanden na de bevalling kunnen heel heftig zijn. Vaak wordt er niet over gesproken of problemen worden een beetje weggewuifd. ‘Dat hoort erbij’ wordt er dan gezegd.

Kleine aanpassingen kunnen soms grote problemen oplossen. Denk aan voeden op verzoek, knippen van het lipbandje/tongriempje, samen slapen, dragen in een doek of draagzak. Ik kijk samen met jou wat jij zelf nodig hebt om dat eerste, intensieve jaar aan te kunnen. Indien nodig stuur ik je door. Je kunt misschien niet alle onrust en problemen oplossen, maar je kunt wel zorgen dat je er op zo’n manier mee omgaat dat je er minder last van hebt.

Ook als je kind(eren) ouder zijn kent het moederschap vele uitdagingen. Dag en nacht ben je druk met je kinderen en tijd voor jezelf en je relatie schiet er telkens bij in, waardoor je het gevoel hebt geleefd te worden door alles dat ‘moet’. Misschien worstel je met de combinatie werk en gezin. Of je zou graag meer voor jezelf doen maar merkt dat het telkens erbij in schiet. Je vriendinnen zie je bijna niet meer en je vindt het lastig om je weer op te laden. Het is heel belangrijk om dit te herkennen, zodat je voorkomt dat je langzaam opbrandt!

Voor werkende mama’s

Soms loopt het niet zo lekker op je werk. Je zit niet (meer) op je plek, ervaart stress, of wilt wel eens wat anders. Misschien heb je een tijd voor je kinderen gezorgd en wil je graag weer aan het werk. Een loopbaantraject kan dan helpen om inzicht te krijgen in jezelf.

Ik help je richting geven aan je loopbaan en uit te zoeken wat echt bij je past, zodat je met plezier naar je werk kunt gaan. Aan het einde van het loopbaantraject weet je waar je goed en minder goed in bent, waar je naartoe wilt en hoe je daar komt.

Hier vind je meer info over de kosten.