Vandaag de laatste tip voor de workshop a.s. zaterdag. Er zijn nog plekken vrij! Je kunt je aanmelden via info@pachamama-coaching.nl!

“Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.” Dat vind ik altijd een beetje een suf gezegde. Maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Want wie zegt dat je niet elke dag een feestje mag bouwen?

Tip 5: Feestje bouwen
Als je merkt dat de spanning voor de feestdagen steeds meer opbouwt en je kind niet te genieten is.  Wanneer je de hele trukendoos al hebt gehad en het je niet lukt om dat te doorbreken. Niks is meer leuk om mee te spelen, je begint het gemopper en gezeur zelf ook zat te worden. Wordt er eindelijk even lekker gespeeld, sleep je na 5 minuten alweer met een kind aan de been door de kamer…

Dan zit er maar 1 ding op: een feestje bouwen. Doe dan maar alsof het al Sinterklaas of Kerst is. Veeg je agenda leeg, laat het huishouden maar liggen. Ga samen boodschappen doen voor het feestje. En dan pepernoten bakken, taart eten, limonade drinken, ballonnen opblazen, de kerstboom optuigen, kaarsjes aansteken, versier de hele kamer. Laat je kind kiezen wat er nodig is en probeer de regie even los laten. Niets is te gek (tenzij het niet veilig is of financieel niet haalbaar is natuurlijk).

Kun je gelijk even proefdraaien voor het kerstdiner of Sinterklaas gourmet. Bedenk er eventueel een snelle en makkelijke versie van. Dat is sowieso heel handig om te hebben, mocht er van alles misgaan of tussenkomen. Dat weet je natuurlijk nooit met kinderen. Maak het jezelf dus niet te moeilijk en hou de feeststemming erin!

Je zult het vast nog wel herinneren van toen je jong was: de beste feestjes zijn de onverwachte feestjes. Hoe leuk is het om dat samen met je kind(eren) te doen?

(PS: bij een feestje hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Vergeet je jezelf niet?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *