Vandaag de eerste tip als sneak preview voor de workshop. Of eigenlijk een persoonlijke ervaring, omdat je echt niet alleen bent. Ook Mariëtte van Groei in Vrijheid en ik hebben soms onweer thuis…de kunst is echter om de wolken te verdrijven en het zonnetje uit te nodigen om te gaan schijnen. Daar kun je deze tip bij gebruiken.

Tip 1: Meeveren met de situatie
Een aantal dagen geleden merkte ik dat ik de drukte er een beetje uit kwam. Ik had veel gewerkt en de kinderen hadden mij daardoor minder gezien. Het resultaat was dat ik moe wakker werd en de kinderen aan me gingen hangen. Letterlijk, aan mijn benen. Zodat ik nog geen broodje voor mezelf kon smeren ’s morgens. En daar kan ik dus niet zo goed tegen.

Ik merkte dat ik chagrijnig was en begon te mopperen. Ok, dat helpt dus niet…ik dacht na wat ik zou kunnen doen om het te doorbreken. Toen besefte ik me dat het ook niet alleen maar altijd over mij gaat 😉 Ik besloot me in te gaan leven in hoe zij zich voelden. Het even van hun kant te bekijken. Ze hadden mij gemist en wilden gewoon even liefde en knuffels inhalen. Erkenning in hun gevoel. Verhalen kwijt die ze nog niet hadden kunnen vertellen omdat ik weg geweest was…

Dus ik ging op de grond zitten om uitgebreid te knuffelen en naar de verhalen van mijn dochter te luisteren. Mijn zoontje gaf me een paar natte zoenen en toen merkte ik dat we ons allemaal een stuk beter voelde. Daarna zaten ze zingend aan het ontbijt en ze aten zowaar alles op. Ik genoot van de gezelligheid en vrolijkheid aan tafel. Even later had ik ze binnen no time aangekleed en naar de gastouder en school gebracht. Normaal gaat dat dus echt niet zo soepel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *