Vandaag geef ik jullie de tweede tip als sneak preview voor de workshop ‘spanning en ontspanning voor het gezin’ op 24 november. Kom je ook? Aanmelden kan via info@pachamama-coaching.nl

Tip 2: Ontspannen tijdens dagelijkse dingen
Als ouder wordt er veel van je gevraagd. Je moet een heel gezin organiseren en kinderen verzorgen. Tijd voor jezelf en even goed ontspannen is dan vaak het eerste wat erbij in schiet. Dit is een van de manieren hoe ik even ‘ontsnap’ uit de drukte, in dit geval samen met de kinderen.

De kinderen rennen en kruipen al gillend door de woonkamer. De drukte en herrie komt een beetje op mij af. De jongste heeft net zijn fruit op en heeft energie voor 10. De oudste heeft duidelijk behoefte om even te bewegen. Ik wilde de keuken opruimen en de was gaan doen, maar besluit dat nu niet het goede moment is daarvoor. Nee, nu even tijd voor de kinderen. Ze moeten naar buiten!

We kleden ons aan en ik doe mijn zoontje in de buggy, mijn dochter pakt haar loopfietsje. We lopen de dijk op, uitkijkend over de Rijn. Wat wonen we hier toch prachtig! De zon schittert over de Rijn en geeft alles een gouden gloed. Ik adem de frisse lucht diep in, ruik het de heerlijke groene geur van de natuur en besluit om even niet na te denken. Even echt in het moment te zijn.

Alle gedachten die in mij opkomen geef ik aan de wind mee, ik laat ze uit mijn hoofd wegblazen. Ik kijk om mij heen en luister. Hoor mijn dochter zingen, hoor de meeuwen gillen. Mijn zoontje wijst verwonderd naar alles wat hij ziet. Verderop cirkelt een roofvogel in de lucht. Ik hoor het verkeer van de Pleyroute, besef mij dat de wereld om mij heen beweegt en vooruit gaat. En ik sta even stil. Ik ben alleen even hier, in dit moment. Ook die gedachten geef ik aan de wind en zo loop ik nog een stuk verder.

Bijna thuisgekomen ben ik dankbaar voor dit moment, dankbaar dat we zo heerlijk dichtbij de uiterwaarden wonen. Thuis gaan de kinderen gelijk lief spelen en ik probeer het heerlijk ontspannen gevoel dat ik heb nog even vast te houden. Opruimen en wassen kan altijd nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *