Volgend weekend is de intocht van Sinterklaas. Zo langzaam aan begint de spanning wel toe te nemen bij ons in huis. Bij jullie ook? Hier weer een tip om ermee om te gaan:

Tip 3: Humor
Op een vrijdagmiddag na school ging ik met de kinderen nog even snel een paar boodschappen doen. Hoewel ze aanvankelijk vrolijk en goed gehumeurd waren, bleek dat toch eigenlijk iets teveel te zijn. Mijn dochter liep al snel mokkend door de winkel en werd uiteindelijk boos omdat ze iets lekkers wilde en dat niet NU kreeg. Eerst kreeg ik haar niet mee de winkel uit en vervolgens ze zat te mokken, huilen en zeuren in de bakfiets. Ik kreeg haar echt even niet uit haar bui.

Eenmaal onderweg vertelde dat ik ook wel eens boos ben, en papa ook. Dat het niet erg is om gewoon even boos te zijn. Ze bleef boos dus en zei ik: laat anders de wind je boosheid maar wegwaaien. Lekker met je neus in de wind. Dat leek mij best een goed idee. ‘Nee mama dat WIL ik niet! Ik ben nog steeds BOOS!’ Ok…dat is duidelijk dacht ik. Ik liet haar maar even boos zijn…

Na een paar minuten vroeg ik: ‘Wat kan ik doen om je weer vrolijk te maken dan?’ Eerst was het even stil. Toen zei riep ze heel hard: ‘Alleen iets grappigs helpt mama!’ Aha! Soms helpt het dus om het gewoon even te vragen. Ik zei: ‘Zoiets als een zwarte piet op zijn kop in een boom?’ Ze begon overdreven te lachen en haakte er gelijk op in: ‘of papa op zijn kop in de boom!’ Ik: ‘of een auto die alleen maar achteruit kan rijden.’ Zij: ‘Hahaha! Of een auto op zijn kop in de boom!’ En zo gingen we nog even door. Daag onweersbui! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *